Jabłka z cynamonem i orzechami
Cynamon można dodawać do dań z ryżu, jagnięciny, deserów, wypieków. Szczypta do kawy i herbaty sprawi, że napój będzie nas rozgrzewał z podwójną mocą. Cynamon najlepiej smakuje w połączeniu z jabłkami. Mamy dla was pomysł na pyszne, świąteczne jabłka, nadziewane orzechami, miodem i konfiturą.
Składniki: 6 jabłek, 100 g orzechów włoskich, 5 łyżek miodu, mały słoiczek konfitury malinowej, cukier puder, łyżeczka cynamonu
*Przygotowanie: * Umyte i osuszone jabłka kroimy na 2/3 wysokości. Wydrążamy gniazda nasienne. Środek jabłek możemy oprószyć cynamonem. Do jabłka wkładamy po dużej łyżce konfitury, podprażone na patelni orzechy włoskie i po łyżce miodu. Przykrywamy wierzch jabłek odciętą częścią. Pieczemy 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza.