Roladki naleśnikowe z pieczarkami
Składniki na ciasto z przepisu na sakiewki. Dodatkowo: 400 g pieczarek, 1 spora łyżka masła klarowanego, 1 cebula, 1/4 pęczka koperku, sól morska i pieprz czarny do smaku.
Przygotowanie: naleśniki przygotować według instrukcji z wcześniejszego przepisu. Pieczarki umyć, obrać (opcjonalnie) i pokroić w plasterki. Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle. Dodać pieczarki i całość przesmażyć, aż odparuje nadmiar soków puszczonych przez grzyby. Doprawić do smaku solą i pieprzem, na koniec posypać posiekanym koperkiem. Naleśniki nadziewać tak przygotowanym farszem i pokroić na pół. Ułożyć w sporej formie i zapiec kilka minut w 200 stopniach C. Podawać np. z kwaśną śmietanką.