Koperta naleśnikowa z farszem pieczarkowym
Składniki: 250 ml mleka, 2 jajka, 1½ szklanki mąki, 1/5 szklanki wody mineralnej, 30 ml oleju, szczypta soli, łyżeczka curry, tłuszcz do smażenia, 250 g startego sera gouda, 400 g pieczarek, 1 cebula, sól i pieprz do smaku.
Przygotowanie: połączyć składniki na ciasto naleśnikowe: mleko, jajka, mąkę, wodę, olej oraz curry. Usmażyć naleśniki. Na rozgrzanej patelni zeszklić posiekaną cebulkę, dodać pokrojone w półplasterki pieczarki. Dodać starty ser, sól i pieprz do smaku. Wszystko wymieszać i tak przygotowanym farszem napełnić naleśniki. Złożyć je w trójkąty, przełożyć do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego i wstawić na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.