Trwa ładowanie...

Paszteciki z królika z pistacjami i galaretką cydrową

Trudno wyobrazić sobie świąteczny stół bez półmiska z plastrami pasztetu. Choć danie to nie należy do najprostszych, warto się trochę namęczyć, by oczarować gości. Piotr Kucharski zaprezentował przepis na pasztet w nieco lżejszej wersji - z mięso królika z dodatkiem pistacji. W jego świątecznym menu znalazły się również odświeżone przepisy na klasyczne dania wielkanocne. Kucharz przygotował między innymi babę rumową z polewą z białej czekolady i szafranu, masło rzeżuchowe oraz chipsy z kindziuka, które połączył z płynnym jajkiem i żurkiem na zakwasie. Zobaczcie.

dikco2c
dikco2c

Trudno wyobrazić sobie świąteczny stół bez półmiska z plastrami pasztetu. Choć danie to nie należy do najprostszych, warto się trochę namęczyć, by oczarować gości. Piotr Kucharski zaprezentował przepis na pasztet w nieco lżejszej wersji. Przygotował go z królika z dodatkiem pistacji.

W jego świątecznym menu znalazły się również odświeżone przepisy na klasyczne dania wielkanocne. Kucharz przygotował między innymi babę rumową z polewą z białej czekolady i szafranu, masło rzeżuchowe oraz chipsy z kindziuka, które połączył z płynnym jajkiem i żurkiem na zakwasie. Zobaczcie przepis na pasztet.

Składniki:

1 czerstwa bułka namoczona w mleku
gałka muszkatołowa
1 królik
200 g surowego boczku
200 g wątróbki drobiowej
50 obranej pistacji
2-3 listki szałwii
sól i pieprz
3 jajka

Galaretka z cydru:

500 ml cydru jabłkowego
1 kwaśne jabłko
1 łyżka żelatyny
1 bagietka

dikco2c

Najlepsze diety 2016

dikco2c
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dikco2c
Więcej tematów