ycipk-yctpw9
ycipk-yctpw9

Pasztet - Przepis

Trwa ładowanie...
Pasztet
Podziel się
Składniki
  • - 3/4 kg wołowiny
  • - 1/4 kg podgardla
  • - 1/4 kg wątroby wieprzowej
  • - 1/4 kg brzucha
  • - włoszczyzna
  • - 2 cebule
  • - 3 jajka
  • - 1 czerstwa bułka (można użyć również buki tartej)
  • - sól, majeranek, tymianek, pieprz
  • - tłuszcz do wysmarowania formy
Przepis
  1. Wołowinę, podgardle i brzuch gotujemy z włoszczyzną około 1,5 godziny;
  2. Ugotowane mięso, wątróbkę, włoszczyznę ( z wyjątkiem pora) mielimy 3 razy. Po pierwszym zmieleniu dodajemy przyprawy do smaku, cebule, namoczoną i odciśniętą bułkę , żółtka.
  3. Białka ubijamy na sztywną pianę i mieszamy delikatnie ze zmieloną masą.
  4. Formę smarujemy tłuszczem, obsypujemy bułką tartą. Masę mięsną umieszczamy w formie i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C przez 1 godzinę.

Przepis dodał użytkownik s-belata

ycipk-yctpw9
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
ycipk-yctpw9
ycipk-yctpw9