Trwa ładowanie...
d2d2waa
10-01-2015 20:12

Kokosanki z czekoladą

Przepis
3.9
(14 głosów)
Oceń:
d2d2waa
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

Okazja:
Składniki
  • 200 g wiórek kokosowych
  • ok. 100 g masła roślinnego
  • 5 łyżek cukru trzcinowego
  • 3 łyżki mleka
  • 3 białka
  • pół tabliczki czekolady mlecznej do dekoracji
Przepis

Masło, wraz z mlekiem i cukrem rozpuścić nad parą, cały czas mieszając. Dodać wiórki kokosowe, ponownie dokładnie wymieszać.

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C. Ubić białka na sztywną pianę i dodać do masy. Całość wymieszać.

Następnie nabierać równe porcje masy i rozpocząć formowanie kulek. Układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Piec 15 - 20 minut, aż nabiorą złotego koloru. Wyjąć i lekko przestudzić. Rozpuścić czekoladę w "kąpieli wodnej" i udekorować kokosanki.

Kokosanki z czekoladą
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2d2waa
d2d2waa
d2d2waa
d2d2waa
Więcej tematów
d2d2waa