Trwa ładowanie...
d1l91os
13-06-2014 22:51

Grillowana kiszka ziemniaczana ze szparagami i bakłażanem

Przepis

Kiszka ziemniaczana często pojawia się na polskich stołach, ale rzadko an grillu. Tymczasem to błąd, ponieważ smakuje wyśmienicie i jest doskonałym uzupełnieniem tradycyjnych szaszłyków, kiełbasek i karkówki.

d1l91os
3.7
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Getty Images
Źródło: Getty Images
Składniki
  • - kilka kiszek ziemniaczanych ZM Pekpol
  • - szparagi
  • - krążki białej cebuli
  • - bakłażan
Przepis

1. Przed pieczeniem kiszkę powinniśmy nakłuć w kilku miejscach wykałaczką, aby w trakcie pieczenia nie popękało jelito.

2. Kiszkę ziemniaczaną grillujemy na tacce do grillowania. Co jakiś czas powinniśmy delikatnie ją obracać.

3. Następnie dodajemy krążki cebuli, plastry bakłażana i szparagi.

4. Całość grillujemy aż się przyrumieni.

Przepis dodał użytkownik Anna

Grillowana kiszka ziemniaczana ze szparagami i bakłażanem
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1l91os
d1l91os
d1l91os
d1l91os
Więcej tematów
d1l91os