Trwa ładowanie...
d4i2p5x
10-09-2021 14:19

Dynia pieczona z mięsnym farszem. Pomysł na jesienny obiad

Przepis

Dynia nadziewana mięsem to sycące i efektywne danie, które możecie przygotować na obiad lub kolację. Nie wiesz jak ją przygotować? Koniecznie wypróbuj przepis.

d4i2p5x
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock, fot: stockcreations
Składniki
  • 1 nieduża dynia
  • 50 dkg mielonego mięsa
  • 2 jajka
  • 1 cebula
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego lub oliwy z oliwek
  • szczypta mielonego imbiru
  • sól, pieprz
Przepis
  • Dynię umyć, osuszyć. Ściąć jej wierzchołek. Za pomocą łyżki usunąć ze środka włókninę i pestki nasienne.
  • Mielone mięso wymieszać z mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w łyżce wody, sosem sojowym, pokrojoną w drobną kosteczkę cebulką, olejem sezamowym i jajkami, przyprawić do smaku, dokładnie wymieszać.
  • Wnętrze dyni napełnić farszem, przykryć ściętym wierzchołkiem i upiec w temperaturze około 190 stopni C lub włożyć do garnka, podlać wodą i gotować pod przykryciem.
  • Podawać pokrojoną w plastry, ćwiartki itp.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Dynia pieczona z mięsnym farszem. Pomysł na jesienny obiad
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4i2p5x
d4i2p5x
d4i2p5x
d4i2p5x
Więcej tematów
d4i2p5x