Trwa ładowanie...
dlyto9j
01-02-2016 14:19

Moje faworki

Przepis
Oceń jako pierwszy:
dlyto9j
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

Okazja:
Składniki
  • pół szklanki żółtek pół szklanki piwa (jasnego) szczypta soli oraz mąka, tyle ile się wgniecie. To dosyć twarde ciasto i trudne do wałkowania ale warto się wysilić - efekt murowany.
Przepis

Mąkę przesiać (zawsze do każdego ciasta) zrobić dołek i wlać żółtka z piwem, zagniatać dosyć długo, żeby jak najwięcej wgnieść powietrza. No i potem zostaje tylko wałkowanie, nacinanie, przekładanie-formowanie faworków. Potem już tylko smażenie, którego bardzo nie lubię i zostawiam mężowi. U mnie smaży się na mieszance oleju ze smalcem. SMACZNEGO>

Przepis dodał użytkownik Alicja

Moje faworki
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dlyto9j
dlyto9j
dlyto9j
dlyto9j
Więcej tematów
dlyto9j