Trwa ładowanie...
dpeoe07
15-10-2019 11:18

Ewa Wachowicz - Zupa z jabłek i gruszek

Przepis

Zupa owocowa to koszmar każdego przedszkolaka. Czas ją odczarować. Aromatyczny krem z jabłek i gruszek wzbogacony cydrem to propozycja dla prawdziwych smakoszy. Wypróbujcie koniecznie przepis Ewy Wachowicz.

dpeoe07
1.8
(6 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Rodzaj diety:
Archiwum prywatne
Źródło: Archiwum prywatne
Składniki

⦁ ½ kg jabłek
⦁ ½ kg gruszek
⦁ 1 l wody
⦁ 100 ml cydru
⦁ 3 łyżki cukru trzcinowego
⦁ ½ szklanki śmietany
⦁ 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
⦁ 4 goździki

Do podania:
⦁ chipsy z jabłek

Przepis

Jabłka i gruszki obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki. Przełożyć do garnka, posłodzić, zalać cydrem, przyprawić goździkami i poddusić. Wlać wodę i ugotować do miękkości. Zupę zmiksować (goździki najlepiej wyłowić). Zabielić śmietaną wymieszaną z mąką ziemniaczaną. Podawać na zimno lub na ciepło – z chipsami jabłkowymi.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Ewa Wachowicz - Zupa z jabłek i gruszek
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

17
15

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dpeoe07
dpeoe07
dpeoe07
dpeoe07
Więcej tematów
dpeoe07