Wytrawne babeczki z kabanosem
Składniki: 2 i 3/4 mąki pszennej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 jajka, szklanka mleka, 125 g stopionego masła, 5 kabanosów pokrojonych w kostkę, 150 g startego sera żółtego, sól i pieprz do smaku.
Przygotowanie:
Formę na muffinki wyłóż papilotkami, a piekarnik nagrzej do 200 stopni. Do dużej miski przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia, sól, pieprz, ser żółty, kabanosy, a na koniec wszystko wymieszaj. W drugiej misce rozkłóć jajka z mlekiem. Teraz do suchych składników dodaj masę jajeczną, roztopione masło i wszystko dokładnie wymieszaj. Do każdej z papilotek wlej masę do 3/4 wysokości i wstaw foremkę do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20-25 minut.