Wiosenny omlet ze szparagami
Składniki: 2 jajka, kilka zielonych szparagów, mała cukinia, mała garść liści szpinaku, parmezan, oliwa, masło, czosnek, sól i pieprz do smaku.
Przygotowanie: ugotować szparagi - w osolonej wodzie, ze szczyptą cukru i odrobiną masła - po ok. 4 minutach będą gotowe. Za pomocą obieraczki pokroić cukinie na wstążki, które należy podsmażyć na patelni z odrobiną oliwy i dodatkiem posiekanego czosnku. Cukinię przełożyć do miseczki i na tej samej patelni rozpuścić masło, wlać roztrzepane jajka, doprawić solą i pieprzem. Kiedy jajka zaczynają się ścinać, dodać starty parmezan. Następnie dodać świeże liście szpinaku, po chwili cukinię i szparagi. Gotowy omlet przełożyć na talerz, dodać jeszcze parmezanu i podawać.
x-news.pl/mp/WP Kuchnia