Bubble tea
Składniki: 2 szklanki zaparzonej herbaty, 1/3 szklanki cukru, 4 szklanki wody, 1/2 szklanki kulek, tapioki (większy rozmiar), 4 szklanki melona w kawałkach, 4 szklanki kostek lodu, 2 szklanki soku pomarańczowego, 1/2 szklanki mleka kokosowego. Przygotowanie: herbatę mieszamy z cukrem i odstawiamy. W rondelku zagotowujemy wodę i dodajemy tapiokę. Zmniejszamy ogień do minimum i gotujemy bez przykrycia 25 minut. Zdejmujemy z palnika i pozwalamy aby kulki "doszły" w wodzie przez kolejne 25 minut, aż staną się przezroczyste i "żelkowate" . Później odcedzamy je i opłukujemy pod zimną wodą. Mieszamy z osłodzoną herbatą i wkładamy do lodówki. W mikserze łączymy kawałki melona z kostkami lodu, sokiem pomarańczowym i mlekiem kokosowym. Miksujemy aż do uzyskania gładkiej struktury. Umieszczamy tapiokową masę na dnie dużej szklanki (do jednej czwartej wysokości) i wlewamy zmiksowanego melona z dodatkami.