Chrupiące pieczarki w cieście serowym
Składniki:
- ½ kg pieczarek,
- 3 jajka,
- 15 dag żółtego sera,
- ½ łyżeczki oregano,
- 3 płaskie łyżki mąki,
- 5 łyżek bułki tartej,
- szczypta soli i pieprzu.
Przygotowanie:
Do miseczki wbij jajka, wsyp mąkę, przyprawy oraz starty ser i wszystko wymieszaj przy pomocy miksera. Pieczarki, oczyść, umyj i każdą zamocz w cieście, a następnie obtocz w bułce tartej. Pieczarki smaż na rozgrzanym oleju. Pamiętaj, że oleju musi być trochę więcej, ponieważ pieczarki muszą w nim lekko pływać. Kiedy będą już usmażone na złoto, przełóż je na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, by pozbyć sie nadmiaru tłuszczu. Zajadaj, póki są jeszcze ciepłe.