Koktajl zielony
Natka pietruszki to bogactwo witaminy C, która wzmacnia odporność. Spożywanie natki usprawnia trawienie, działa antyseptycznie, oczyszcza krew, dobrze wpływa na funkcjonowanie pęcherza. Drugi ważny składnik tego koktajlu - gruszka - jest bogata w witaminy i minerały, chroni nas przed zaparciami, usprawnia pracę mózgu. Natka, gruszka i banan to także znakomite źródło magnezu.
Składniki: szklanka mleka roślinnego (ryżowego, owsianego), pół pęczka natki pietruszki, gruszka, pół banana. Wykonanie: banana obrać, podzielić na cząstki, wrzucić do kielicha. Dodać umytą, pokrojoną gruszkę - bez gniazda nasiennego (gdyby skórka była zbyt twarda, należy ją obrać). Dorzucić pietruszkę. Porządnie zmiksować.
EPN/mp/kuchnia.wp.pl