Jagodowe pyszności
Składniki
Masa jagodowa: 300 g jagód, 180 g cukru pudru, 1 l jogurtu greckiego, 50 g żelatyny.
Spód: 340 g herbatników pełnoziarnistych, 150 g masła, skórka otarta z połowy cytryny.
Przygotowanie: zacznij od przygotowania spodu. Ciastka zblenduj, a masło rozpuść. Wymieszaj ciasteczka z masłem na jednolitą masę, dodaj skórkę z cytryny. Masą wylep dno tortownicy o średnicy 26 cm. Wstaw do lodówki. Połowę jagód zmiksuj razem z cukrem pudrem na gładki mus. Podgrzej delikatnie. Żelatynę zalej kilkoma łyżeczkami wody, by napęczniała, a następnie wymieszaj z ciepłym musem. Odstaw do ostygnięcia. Jogurty zmiksuj z chłodnym musem jagodowym. Dodaj resztę jagód i wymieszaj łyżką. Masę wyłóż na spód z ciasteczek i wstaw do lodówki, by stężała.