Jaka maszynka?
W sklepach gospodarstwa domowego można dostać maszynki (szpryce) do wyciskania ciastek. Nie ma jednej odpowiedzi na pytanie, jaka maszynka jest najlepsza – to kwestia przyzwyczajenia, preferencji i upodobań. Warto wybrać maszynkę wyposażoną w różne wkładki umożliwiające wyciskanie ciastek w odmiennych wzorach (prostokąty, kwiatki, kwadraty, ale też gwiazdki, misie itd.). Dodatkowym atutem będzie możliwość założenia końcówek do dekorowania oraz np. do nadziewania pączków.
Zwróć uwagę, czy:
- Maszynka jest łatwa w obsłudze.
- Można maszynkę łatwo rozłożyć na części, szybko umyć i ponownie złożyć.
- Maszynka jest wykonana ze stali nierdzewnej, ewentualnie wysokiej jakości tworzywa sztucznego wolnego od BPA (bisfenolu A).
- Maszynka jest wyposażona w wygodny uchwyt ułatwiający jej obsługę.
- Maszynka jest w 100 procentach bezpieczna dla żywności.
- Do maszynki dołączone jest pudełko na dyski do wyciskania ciasteczek w różnych wzorach – będzie to dodatkowy atut urządzenia.