Sos musztardowy
Prosty i niezwykle pyszny. Taki właśnie jest ten sos. Idealnie komponuje się z pieczonym mięsem. Wypróbuj ten przepis koniecznie!
Składniki:
- szklanka bulionu,
- ½ szklanki śmietanki 30 proc.,
- 2 łyżki musztardy francuskiej,
- łyżka mąki,
- natka pietruszki,
- sól i pieprz do smaku.
Przygotowanie: w niewielkim garnku zagotuj bulion. Do śmietany dodaj mąkę, musztardę, pieprz i sól oraz kilka łyżek gorącego bulionu. Tak powstałą mieszankę dodaj do bulionu, cały czas mieszając zawartość garnka. Po 5-7 minutach sos powinien być już gotowy. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki i gotowe. Tak powstałym sosem polej upieczone mięso – obiad będzie pyszny.
Zobacz także wideo: Słodko-kwaśny sos chilli