Sałata cezar czyli klasyka kuchni
Tę sałatkę znają chyba wszyscy smakosze na świecie. To wymyślone w Meksyku danie jest idealne na lato, sycące i bardzo smaczne. Składniki na sałatkę: pierś z kurczaka, sałata rzymska, bagietka, kilka ząbków czosnku, oliwa z oliwek, starty parmezan, sól i pieprz. Sos przygotujemy z musztardy, majonezu, sosu worcestershire i oliwy z oliwek. Najpierw na oliwie podsmażamy dwa ząbki czosnku, wkładamy posoloną pierś z kurczaka i smażymy, aż mięso będzie gotowe. Wyjmujemy i kroimy na plastry. Miskę smarujemy czosnkiem, wkładamy do niej porwaną na kawałki sałatę, pokrojoną w kostkę i podsmażoną na oliwie bagietkę i kurczaka. Łyżkę musztardy, łyżkę majonezu, łyżkę sosu worcestershire i oliwę łączymy i polewamy sosem sałatkę. Podajemy od razu.