Pavlova w wersji mini z czekoladą i sosem z krówek
*Składniki: *6 białek, 300 g cukru, 1 łyżka octu winnego, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 10 krówek, tabliczka gorzkiej czekolady *Przygotowanie: *białka dodajemy na sztywno. Dodajemy stopniowo cukier, ocet winny i ubijamy dalej, aż piana będzie lśniąca. Dodajemy mąkę ziemniaczaną i dalej miksujemy. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia. Rysujemy na nim pięć równych kółek. Wykładamy na nie masę białkową. Minibezy pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 10 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 100 stopni Celsjusza i pieczemy kolejne 40 minut. Po tym czasie uchylamy piekarnik i zostawiamy bezy do wysuszenia. W rondelku rozpuszczamy krówki. Po wystudzeniu, polewamy słodkim sosem bezy. Dekorujemy gorzką czekoladą pokruszoną na małe kawałeczki.