Piersi z kurczaka nadziewane szpinakiem i fetą
Całe piersi z kurczaka nadają się idealnie do nadziewania. Dzięki temu zyskują dodatkowy, pyszny smak. Składniki: dwie piersi z kurczaka, szklanka ugotowanego szpinaku, trochę sera feta, trzy łyżki tartego parmezanu, szklanka bulionu, szklanka białego wina, ząbek czosnku, suszone oregano, sól i pieprz. Filety nacinamy z boku, robiąc dość głębokie kieszonki, nadziewamy szpinakiem i fetą, związujemy nicią. Posypujemy solą i pieprzem, obsmażamy na oliwie lub na maśle, zdejmujemy z patelni. Na czystej rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę, smażymy chwilę, wlewamy bulion i wino, cały czas mieszając. Do gęstego sosu wkładamy kurczaka i dusimy pół godziny. Doprawiamy solą i pieprzem.