Trwa ładowanie...
d2brv05
20 maja 2008, 22:53

Piernik bez miodu

Przepis

Piernik bez miodu to tak naprawdę wyjątkowo smaczne ciasto korzenne. Przygotowuje się je bardzo szybko ze składników, które znajdziemy w swojej kuchni. Jeśli nie masz dżemy porzeczkowego, możesz go zastąpić konfiturą żurawiową lub wiśniową albo powidłami śliwkowymi. Będzie równie pysznie.

d2brv05
Oceń jako pierwszy:
iStock
Źródło: iStock
Składniki
  • 1/2 słoika dżemu z czarnej porzeczki
  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 szklanki oleju
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka kakao
  • rodzynki
  • orzechy
Przepis

Wszystko wymieszać, wylać na wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą blachę. Piec około 1 godz. Po wystygnięciu można polać polewą czekoladową.

Przepis dodał użytkownik Tysia

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2brv05
d2brv05
d2brv05
Więcej tematów
d2brv05

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj