Jajka to podstawa
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Salato z Biedronki ma kremową konsystencję i apetyczny żółty kolor. Za opakowanie o wadze 80 g zapłacimy ok. 2 zł. Wyraźnie w niej widać kawałki jajek i szczypiorek. W smaku są wyczuwalne przyprawy i ocet. Skład niestety nie zachwyca. W paście jajecznej mamy bowiem tylko 50 proc. gotowanych jaj. Znajdziemy w niej też olej, wodę, zagęstniki, substancje konserwujące, aromaty, cukier i nieznaczną ilość szczypiorku (jedynie 0,3 proc.). Spożywane w nadmiernej ilości chemiczne dodatki mogą wywoływać nieprzyjemne dolegliwości ze strony układu pokarmowego. Dodane do pasty zagęstniki takie jak guma ksantynowa oraz guma guar podrażniają jelita, powodują wzdęcia i biegunkę. Takiej pasty nie powinno się więc podawać dzieciom.
Trwa ładowanie wpisu: facebook