Sok z noni
Producenci zapewniają, że spożywanie preparatów z noni (soków i sproszkowanych owoców) jest wskazane w przypadku takich chorób jak: osteoporoza, ADHD, choroby skóry, serca, toczeń, białaczka, bóle głowy, anemia, chore zatoki, hemoroidy, migrena, niestrawność, schorzenia oczu, wysoki poziom cholesterolu, zapalenie stawów, bóle korzonków, rak jajników i prostaty, stwardnienie rozsiane, ukąszenia, problemy z bezsennością, półpasiec, niedoczynność tarczycy, choroby żołądka, drożdżyca, problemy z koncentracją, opryszczka, stres, zapalenie wątroby, wirusy, rwa kulszowa, refluks, problemy skórne.
Aby organizm w pełni przyswoił sobie wszystkie cenne składniki morwy indyjskiej, sok z jej owoców należy przyjmować na pusty żołądek, bez popijania, co najmniej 30 minut przed posiłkiem. W innym przypadku soki trawienne zniszczą niektóre cenne składniki tego soku. Samo dawkowanie najlepiej ustalić indywidualnie z lekarzem, ponieważ w różnych przypadkach może to być to łyżeczka (5 ml) lub 60 ml.