Nie uwierzysz, co jedzą w Japonii!
Cukierki z kalmarów
Napój z węgorza lub cukierki z ośmiornicy. Takie przysmaki jedzą Japończycy. Sprawdź, jakie inne specjały można znaleźć w ich sklepach.
To naturalne, że mieszkając na wyspach korzysta się z obfitości owoców morza i większość codziennego menu stanowią morskie stworzenia. Zresztą Japończycy dowiedli już, że potrafią zjeść praktycznie wszystko co pływa. Nawet rybę Fugu, której degustację można przypłacić życiem. Jednak to już kulinarna rozrywka dla koneserów. W porównaniu z takim niebezpieczeństwem cukierki z ośmiornicy wydają się być wręcz zwyczajną przegryzką. Najdziwniejsze jest to, że wbrew pozorom wcale nie są słodkie. Występują też pod innymi, równie apetycznymi nazwami - dostępne są np. smaki ikry dorsza czy pikantnej koreańskiej kapusty.
mmch
Polecamy również:
Co z oczu to z- żołądka Co z oczu to z- żołądka