Sałatka makaronowa ze szparagami i pomidorkami koktajlowymi
Składniki:
- opakowanie makaronu świderki,
- ½ pęczka szparagów,
- kostka sera feta,
- 250 g pomidorków koktajlowych,
- słoiczek czarnych oliwek,
- pęczek natki pietruszki,
- oliwa z oliwek,
- sól i świeżo zmielony pieprz do smaku.
Przygotowanie:
Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Odetnij twarde końce szparagów, umyj je, obierz i wstaw do wrzącej wody z dodatkiem łyżeczki cukru oraz łyżeczki soli i gotuj przez 8 min., a następnie pokrój w mniejsze kawałki. Pomidorki umyj i pokrój na połówki, a oliwki w plasterki. Ser feta pokrój w kostkę, a natkę pietruszki poszatkuj. Wszystko umieść w dużej misce, skrop oliwą z oliwek, posól, popieprz i obsyp natką pietruszki. Teraz wymieszaj dokładnie składniki i gotowe.