Krewetki z pikantnym sosem czekoladowym
Zobaczcie propozycję od E.Wedla.
Jeśli lubicie owoce morze, wraz z E.Wedlem przygotowaliśmy pyszną propozycję na krewetki w pikantnym sosie z... czekolady. Spróbujcie koniecznie, to prawdziwy afrodyzjak.
Składniki:
100 g czekolady gorzkiej E.Wedel
5 królewskich krewetek (obranych i oczyszczonych)
3 cm świeżego startego imbiru
2 cm świeżego poszatkowanego chilli
2 łyżki oliwy, sok z połowy pomarańczy
40 ml likieru wiśniowego, pół łyżki miękkiego masła
20 g posiekanych nerkowców, sól i pieprz
Połam czekoladę, dodaj miękkie masło, sok z połowy pomarańczy i likier wiśniowy. Wymieszaj. Upraż orzechy. Rozgrzej oliwę, dodaj chilli oraz imbir. Usmażone krewetki zanurz w sosie. Smacznego i posyp nerkowcami.