Trwa ładowanie...
02-01-2017 09:35

Czekoladowe muffiny a la lava cake

Pełne gorącej czekolady.

d1y9d5q
d1y9d5q

Odrobina słodkości rozjaśni nawet najbardziej pochmurny dzień. E.Wedel poleca czekoladowe muffinki, z których po ugryzieniu wypłynie pyszna gorąca czekolada.

Składniki:
100 g czekolady gorzkiej E.WEDEL
25 g czekolady białej karmelowej E.WEDEL
50 g masła + łyżka do posmarowania foremek
2 jaja
4 łyżki cukru
Szczypta soli
Łyżka mąki + druga do posypania foremek

Foremki smarujemy masłem i oprószamy mąką. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. W tym czasie łamiemy czekoladę, dodajemy masło i rozpuszczamy w mikrofalówce lub kąpieli wodnej. W drugiej misce mieszamy jaja z mąką i cukrem. Dodajemy masę czekoladową. Całość wlewamy do foremek i pieczemy 8 minut. Dekorujemy.

d1y9d5q
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1y9d5q
Więcej tematów