Konkurencja dla kurczaka. Odpowiednio podana smakuje przepysznie
Wielki powrót tłuszczy i pieców opalanych drewnem, długi czas przygotowania potraw oraz serwowanie ziołowych naparów – to najnowsze trendy gastronomiczne. Podążając za tym trendem można przygotować danie z piersi kaczki i pieczonej dyni. Jak to zrobić? Zdradza Maciej Nowicki, szef kuchni Muzeum Pałacu Jana III w Wilanowie, gospodarz "Trendy Kolacji" z cyklu "Szef dla Szefów" MAKRO Polska.
Trend naukowcy uważają że nie do k… Rozwiń
Transkrypcja:
Trend naukowcy uważają że nie do końca oleje roślinne takie nie wiem rzepak
Teraz są najzdrowsze No i wracamy do tłuszczów zwierzęcych
Dlaczego gęsiego wieprzowego A dzisiaj w moim zdaniem wykorzystam ten tłuszcz który jest
Misia i przygotujemy danie z piersi kaczki i pieczonej dyni przygotowanie
Dania zaczniemy po Kraina dni następnie położę na
Podaj patelni kaczkę tak żeby ten tusz bardzo powoli nam się wytapia nadmiar tłuszczu Ogrzeję
Na patelnię jak nie będę powtarzał drukarka oczywiście który będę powtarzał dynie Gdynia będzie
Już się gorąca i odrobinę złapie jeszcze bardziej intensywnego kolorowego
Brązowy do Dawida śmietanę masło z blenduje Doprawić solą pieprzem i sokiem z
Następnie przygotuj bardzo prosty winegret którym z nich brukselkę
Kończymy kaczkę wykupić uczy 7 minut składamy analizowane teraz krojenia
Kostkę mniej więcej centymetr
Półtora
Nie była uprzednio upieczona
Około 15 do 20 minut w F150 160 stopniach
Żeby była miękka i oddała
Najwięcej tego
Co potrzebujemy czyli korzenne słodki smak Intense
Przypominam że
Aby wydobyć całość smakuje cały potencjał warzywa o wiele lepiej jest go piec niż gotowa
To jest rzeczą logiczna ponieważ więcej smaków ten zostaje nam w wodzie o której to odnotowaliśmy niż samym waży
Sprawdzony zacinał kaczkę
Tak aby równomiernie ten tłuszcz powolutku nam się wytapia
I zaczynamy smażenie kaczki oczywiście strony skóry
Od
Położenia
Mięsa na hobby patelni tak żeby powolutku ten tusz zaczynam się wytapiać
Spuszczel
Kawki Bytom się znacznie
Jego nadmiar
Przelewam
Do rondelka
Piotrek odrzucam Gdynia teraz przekładam A bilet na drugą stronę
Usmażę kolejne 3 przez 4 minut
Byliśmy śmietanę teraz podgrzeje ją delikatnie zredukuje
Blenduje dodam masła
Sól pieprz oraz połowę soku z limonki i puree będzie gotowa
Produkowała
Złotowa do blendowania
Powiedz tutaj odrobina soli odrobina pieprzu
Masło
Gdynia razem ze śmietaną będzie ją dokładnie
Kasza podsmażana
Najpierw
Osoby które potem w ciągu czterech minut potem około trzech Serafinów na
Na drugiej stronie wypadałoby żeby odmienia się zrelaksowana czyli odkładam ją
Chłodne miejsce spoczynku podgrzeje przed samym podaniem
Ponownie rzucając na patelni na kolejne 200 minut do przygotowania bardzo prostego winegret żyjemy
Ustawy francuskie
Dwóch
Trzech łyżeczek
Wielokwiat
Ostrów innego
Sok z połowy limonki
Szczypta soli i pieprzu
Całość mieszamy dokładnie
I powolutku wlewamy około 100 ml oleju roślin
Kurde to wrzucam 3-4 brukselek wylicytowanych potrzebuję pojedyncze
Świeżych
I energia pocisku
Całość mieszamy
Przekonam kaczkę na 2 3 minuty ponownie
Na patelnię i pozwalam się i odrobinę podsmażyć generalnie końca rezultatem powinno
Pilnować
Stopień wysmażenia krwisty lub redukcji
Kaczka chronimy niemiecki na 3
Cztery części
Brukselka
Na koniec amarantus
Nasza krwista kaczka na puree z dyni z brukselką
Jest gotowa