Smażony kalafiorowy kuskus
Składniki: 1 duży kalafior, pestki z jednego dorodnego granatu, 2 ząbki czosnku, natka pietruszki, 1 łyżeczka oleju kokosowego, płatki migdałowe, sól i pieprz do smaku
Przygotowanie: Z kalafiora usuń twardy głąb i liście, a następnie podziel go na różyczki. Aby zrobić z niego kuskus/ryż, możesz go zetrzeć na tarce lub rozdrobnić za pomocą robota kuchennego. Pietruszkę posiekaj, a płatki migdałowe upraż na suchej patelni (powinny mieć lekko brązowy kolor). Na patelni rozgrzej olej kokosowy, dodaj kalafiora i podsmaż na wolnym ogniu. Po chwili dopraw rozgniecionym czosnkiem, solą i pieprzem. Zdejmij z ognia i dodaj pestki granatu oraz pietruszkę. Wymieszaj i podawaj z płatkami migdałowymi.