Kasza i warzywa
W tej chwili kasza powraca w wielkim stylu. Coraz więcej się mówi o jej wspaniałych właściwościach. W mediach społecznościowych królują zdjęcia pięknych jaglanek z owocami. A na rynku książkowym mamy coraz więcej pozycji o tym, jak ją wykorzystać, by oddała nam wszystko, co ma najlepsze. Rodzajów kaszy mamy całe mnóstwo. Jaglana słynie z rozgrzewania i pomagania w przeziębieniach, jęczmienna ma wiele odmian, a gryczaną możemy też dostać w wersji niepalonej. To tylko niektóre z gatunków.
W jesiennych sałatkach doskonale sprawdzą się też pieczone warzywa. Produkty te powinny mieć stałe miejsce w naszym jadłospisie. Jesień i brak świeżych nowalijek nie powinny być argumentami, dlaczego spada spożycie warzyw. Korzeniowe odmiany, w tym marchewki czy bulwy buraka, po obróbce termicznej będą doskonałym urozmaiceniem sałatki.