Jakie jest twoje ulubione dyniowe danie?
- W książce zamieściliśmy w sumie 106 przepisów, z czego aż 49 jest z użyciem dyni. Wszystkie z nich uwielbiam, więc tak naprawdę nie mam jednego najbardziej ulubionego. Aby nie być gołosłownym, polecam frytki z dyni, pizzę z sosem dyniowym na bazie bryndzy, czy też ketchup pomidorowo-marchewkowy z dynią oraz rodzynkami. A dla osób, które zaczynają swoją przygodę z dynią, polecam przygotować swoje ulubione danie i dodać do niego właśnie dynię, co spowoduje, że dobrze znaną nam potrawę odkryjemy na nowo.
Paweł Łukasik - z wykształcenia ekonomista, ale też technolog żywienia, który swój czas dzieli pomiędzy bank a realizację swojej pasji do gotowania i przygotowywanie książek kulinarnych.
Grzegorz Targosz - fotograf, m.in. absolwentem Otwartego Studium Fotografii Politechniki Krakowskiej, a także m.in. zdobywca 1. miejsca w Ogólnopolskim Konkursie dla Profesjonalnych Fotografów Kulinarnych.
Jako blog „Gotowanie z Pasją” zadebiutowali w 2013 r. Pasją go gotowania dzielili się już niejednokrotnie gotując na żywo w programie śniadaniowym "Dzień Dobry TVN" lub w audycjach radiowych. Swoimi przepisami dzieją się w wielu magazynach kulinarnych w tym na łamach „Moje Gotowanie”. Autorzy bestseleru „KipiKasza” oraz książek „RetroWarzywa” i najnowszej „Dynia, ogórek, kabaczek i sznurek”.