Sycący koktajl ze szpinakiem i kiwi
Rano każda minuta jest cenna, szczególnie jeśli spieszymy się do pracy. Dlatego przygotowanie koktajlu na drugie śniadanie jest świetnym pomysłem.
Składniki:
- 3 garście świeżego szpinaku,
- dojrzały banan,
- dojrzałe kiwi,
- 200 ml mleka (może być roślinne, np. sojowe waniliowe lub migdałowe),
- 3 duże łyżki płatków owsianych,
- łyżka nasion chia.
Przygotowanie:
Do blendera kielichowego wrzuć pokrojonego w plasterki banana, obrane i pokrojone w kostkę kiwi oraz umyte liście szpinaku. Teraz wsyp płatki owsiane, nasionka chia, dolej mleko i wszystko zmiksuj. Czy może być łatwiejsze, szybsze i smaczniejsze drugie śniadanie? Jeśli lubisz nieco słodsze smaki, możesz dosłodzić koktajl łyżką miodu i wszystko jeszcze raz zmiksować. Teraz przelej koktajl do słoika lub kubka termicznego i możesz już pędzić do pracy.