Tortilla z kurczakiem
Mięso z piersi kurczaka lub indyka ma wielką zaletę – dobrze smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno, więc będzie idealnym dodatkiem do tortilli.
Składniki:
- pełnoziarniste placki tortilli,
- filet kurczaka lub kawałek filetu z indyka,
- rukola,
- pomidor,
- papryka,
- kiełki,
- ser żółty,
- ulubione przyprawy – bazylia, oregano, estragon,
- sól i pieprz do smaku.
Przygotowanie:
Posyp pokrojone w kosteczkę mięso przyprawami, solą oraz pieprzem i podsmaż na niewielkiej ilości tłuszczu. Możesz także najpierw zgrillować mięso, a następnie pokroić je. Umyj rukolę oraz warzywa, a ser zetrzyj na tarce. Pomidora i paprykę pokrój w plasterki. Tak przygotowane nadzienie nakładaj do placków tortilli. Jeśli masz czas i ochotę, możesz zgrillować także już złożoną tortillę. Taki trik sprawi, że nie będzie się rozpadać w trakcie jedzenia. Gotowe drugie śniadanie zapakuj w papier śniadaniowy i zabierz ze sobą do pracy.