Burger z jalapeno
Ostre papryczki mają tę właściwość, że bardzo przyspieszają przemianę materii. Dlatego dodając je do burgera, nie będziemy czuć się winni, że pozwalamy sobie na bardzo kaloryczną kanapkę. Do zrobienia naszego burgera potrzebujemy: wołowinę, sos Worcestershire, czerwoną cebule, sałatę, kilka marynowanych papryczek jalapeno, majonez, pieprz, sól i bułki gruboziarniste. Wołowinę mielimy niezbyt drobno, dodajemy do niej trochę zimnej wody i wyrabiamy. Nie doprawiamy jej solą. Do majonezu dodajemy łyżeczkę sosu Worcestershire, sól i pieprz, wszystko mieszamy. Uformowane kotlety smażymy na patelni grillowej kilka minut z każdej strony. Bułkę kroimy na pół i podpiekamy. Pieczywo smarujemy sosem, układamy sałatę, cebulę, pokrojone w plasterki papryczki, kotlet, znów papryczki i sos.