Kurczak z warzywami
Jeśli macie ochotę na naprawdę szybki i smaczny obiad, kurczak z warzywami z woka, będzie idealny. Potrzebujemy: pierś z kurczaka, czosnek, świeży imbir, paprykę czerwoną i zieloną, dymkę, sos sojowy, sos ostrygowy, pieprz, sól, olej i białko z jajka. Kurczaka kroimy w cienkie paski, mieszamy z białkiem z jajka. Paprykę również kroimy w paski, czosnek i imbir siekamy drobno. Rozgrzewamy woka, wlewamy trochę oleju, wrzucamy czosnek i imbir, smażymy pół minuty, dodajemy kurczaka i mieszamy. Gdy mięso się zetnie, dodajemy sos sojowy, sos ostrygowy, pieprz, sól, paprykę i kilka łyżek wody. Smażymy wszystko dwie-trzy minuty, posypujemy posiekaną dymką i podajemy z ryżem.