Chlorofil w twojej diecie
Zielony lek
Odkryto go na początku XX wieku - Richard Martin Willstätter, który dokonał tego wraz z grupą współpracowników, otrzymał za to Nagrodę Nobla w dziedzinie chemii. Chlorofil jest jak zielony lek, który w naturalny sposób zapewnia zdrowie. Koniecznie włączmy go do diety.
Chlorofil odkryto go na początku XX wieku. Dokonał tego Richard Martin Willstätter wraz z grupą współpracowników, za co otrzymał Nagrodę Nobla w dziedzinie chemii. Związek ten jest jak zielony lek, który w naturalny sposób zapewnia zdrowie. Koniecznie włączmy go do diety.
Krew roślin
Chlorofil jest grupą organicznych związków chemicznych, które znajdują się głównie w roślinach i algach. To one odpowiadają za ich zielony kolor. Jego budowa chemiczna jest prawie identyczna jak budowa czerwonych krwinek występujących u człowieka. Uważa się go za "krew" roślin, a nazywa płynną energią słoneczną. Funkcją chlorofilu w organizmach przeprowadzających fotosyntezę jest wychwytywanie światła i przekształcanie go w energię chemiczną.
EPN/mmch/kuchnia.wp.pl