Owsianka z orzechami, pestkami granatu i gruszką
Nie dość, że jest łatwa w przygotowaniu, to kipi zdrowiem. Zawiera liczne witaminy z grupy B, sporo błonnika, zdrowe pierwiastki i cenne kwasy tłuszczowe. Mówi się wręcz, że płatki owsiane to jeden z najzdrowszych produktów świata. Bardzo cennym składnikiem są też orzechy, których jesienią mamy pod dostatkiem. Pestki granatu świetnie wpłyną natomiast na urodę.
Składniki: porcja owsianych płatków błyskawicznych (bez gotowania), mleko, garść orzechów (włoskich, laskowych, pekan), pestki granatu, gruszka.
Wykonanie: płatki wsypać do miseczki, zalać gorącym mlekiem. Chwilę odczekać, żeby napęczniały. Dorzucić orzechy, pestki granatu. Gruszkę obrać, pokroić w małe kawałki i wrzucić do owsianki. Całość starannie wymieszać. Podawać z kakao.