Sałatka z kaszą kuskus i świeżymi warzywami
Ekspresowa sałatka z kaszą kuksus i letnimi warzywami. Idealna na lekką kolację lub lunch do pracy. Do sałatki można dodać jeszcze odrobinę posiekanej papryczki chili lub pokruszony ser feta. Będzie pysznie.
Czas przygotowania: | |
Na ile osób: | 2 |
Rodzaj diety: |
- 2 pęczki natki pietruszki
- 20 dag kaszy kuskus
- 2 pomidory
- 1 mały ogórek wężowy
- sok z cytryny
- oliwa
- sól
- Kaszę kuskus przygotuj według przepisu na opakowaniu (zalej wrzącą wodą i odstaw na minutę do napęcznienia, a następnie rozkrusz widelcem).
- Dodaj niezbyt drobno posiekaną natkę, pokrojone w kostkę pomidory i ogórek.
- Przypraw do smaku solą i sokiem z cytryny, wymieszaj z 2 łyżkami oliwy.
Przepis dodał użytkownik helas11
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze