Produkty spożywcze, które poprawiają pamięć
Jesz i pamiętasz dłużej!
Problemy z pamięcią dotykają coraz młodsze osoby. Nadmiar obowiązków skutkuje niezliczoną ilością karteczek czy przypomnień w urządzeniach elektronicznych. Jak w naturalny sposób zapobiec krępującym sytuacjom, gdy zapominamy o urodzinach szefa czy rocznicy ślubu? Prostym i smacznym rozwiązaniem będzie włączenie do diety produktów, które wzmocnią i poprawią pracę mózgu - w szczególności procesy związane z pamięcią.
Problemy z pamięcią dotykają coraz młodsze osoby. Nadmiar obowiązków skutkuje niezliczoną ilością karteczek czy przypomnień w urządzeniach elektronicznych. Jak w naturalny sposób zapobiec krępującym sytuacjom, gdy zapominamy o urodzinach szefa czy rocznicy ślubu? Prostym i smacznym rozwiązaniem będzie włączenie do diety produktów, które wzmocnią i poprawią pracę mózgu - w szczególności procesy związane z pamięcią.
Awokado
Owoc ten wykorzystywany jest jako naturalne lekarstwo w przypadku wielu chorób i dolegliwości. Dzięki obecności lecytyny, która opóźnia procesy starzenia i wzmacnia układ nerwowy, to doskonały środek na poprawę pamięci. Warto spożywać je nie tylko surowe, jako dodatek do kanapek czy sałatek, ale zaopatrzyć się w olej z awokado. Dietetycy polecają awokado szczególnie w okresie wzmożonej pracy umysłowej, ponieważ doskonale wzmacnia zdolność koncentracji.