Trwa ładowanie...
d4drhbv
11-03-2019 09:30

Pasta z cieciorki wg Ewy Wachowicz

Przepis

Pasta z cieciorki sprawdzi się jako smarowidło do pieczywa, dip do warzyw czy dodatek do tortilli Przepis jest banalnie prosty - wystarczy zblendować wszystkie składniki.

d4drhbv
2.8
(9 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Archiwum prywatne
Źródło: Archiwum prywatne
Składniki

• 2 puszki cieciorki
• 1 ząbek czosnku
• 1 łyżeczka oleju sezamowego
• sok z limonki
• 1 szczypta papryczki chili
• sól
• pieprz
• natka pietruszki

Przepis

Cieciorkę odcedzić, zmiksować. Jeśli będzie zbyt sucha, dolać odrobinę zalewy z puszki. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i szczyptę chili. Dolać olej sezamowy i sok z limonki. Przyprawić solą i pieprzem. Udekorować natką pietruszki lub kolendrą. Podawać z pieczywem (różne rodzaje) oraz jako dip do warzyw.

  Archiwum prywatne
Źródło: Archiwum prywatne

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Pasta z cieciorki wg Ewy Wachowicz
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

46
19

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4drhbv
d4drhbv
d4drhbv
d4drhbv
Więcej tematów
d4drhbv