Omlet
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
- 3 duże ziemniaki 1 duża cebula 4 jajka 1 łyżka śmietany 1 łyżka startego żółtego sera zioła które mamy w kuch ni - bazylia majeranek natka pietruszki sól pieprz
Ziemniaki i cebulę obrać drobno pokroić wymieszać posolic i doprawić pieprzem. Usmażyć do miękkości , najlepiej na oleju. Jajka rozmącić ze śmietaną i serem, dodać posiekaną zielenine i wylać na ziemniaki i cebulę, usmazyć na złoto. Podawać z zieloną lub czerwoną sałatą w sosie winegret. Smakuje także z surówką z pomidorów albo ogórków
Przepis dodał użytkownik Agata
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze