Trwa ładowanie...
d2na2mb
09-04-2021 10:00

Wiosenna zupa koperkowa. Prosty i szybki przepis

Przepis

Zupa koperkowa to pyszna propozycja na wiosenny obiad. Jest lekka i delikatna. Możemy ją przygotować na bazie rosołu. Smacznie, szybko i tanio. Ugotuj razem z nami zupę koperkową krok po kroku!

d2na2mb
4.8
(4 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 2 duże pęczki koperku
  • 6 średnich ziemniaków
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 1,5 litra rosołu
  • 1 liście laurowe
  • 100 ml śmietany 12 proc.
  • sól, pieprz
Przepis
  • Cebulę pokroić w kostkę, zrumienić na maśle i zalać gorącym rosołem. Do rosołu dodać liść laurowy.
  • Koperek opłukać i drobno pokroić. Ziemniaki obrać ze skórki i pokroić w małą kostkę. Marchewkę zetrzeć na tartce. Dodać do zupy i ugotować do miękkości.
  • Odlać 0,5 szklanki zupy, dodać do niej śmietanę, dokładnie rozmieszać i wlać do gotującego się rosołu. Chwilkę pogotować i zdjąć z ognia.
  • Następnie do zupy dodać pokrojony koperek. Wymieszać i przyprawić do smaku.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Wiosenna zupa koperkowa. Prosty i szybki przepis
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2na2mb
d2na2mb
d2na2mb
d2na2mb
Więcej tematów
d2na2mb