Trwa ładowanie...
d2owh2p
04-10-2022 14:18

Sałatka z tuńczykiem

Przepis

Tuńczyk jest bardzo uniwersalnym produktem, dlatego warto mieć na czarną godzinę jedną lub dwie puszki. Warto jednak, by kupować rybę dobrej jakości z odpowiednimi certyfikatami. Wówczas mamy pewność, że pochodzi ze zrównoważonych połowów. Tuńczyk świetnie sprawdzi się jako składnik dań z makaronem, pizzy czy sałatek.

d2owh2p
4.7
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock
Składniki
  • puszka tuńczyka w kawałkach
  • 2 jajka na twardo
  • 2 ogórki kiszone
  • czerwona fasola (jedna średnia puszka)
  • pół ząbka czosnku
  • majonez
Przepis
  • Tuńczyka wkładamy do miski i widelcem rozdrabniamy. Potem odcedzamy czerwoną fasolę i dodajemy do tuńczyka. Jajka i ogórki kroimy w kostkę i dodajemy to miski.
  • Pół ząbka przeciśniętego przez praskę wrzucamy do mieszanki.
  • Na koniec dodajemy majonez. Wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić na 10 minut. Jeszcze raz wymieszać i można podawać do stołu.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Sałatka z tuńczykiem
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2owh2p
d2owh2p
d2owh2p
d2owh2p
Więcej tematów
d2owh2p