Warsztaty kulinarne w Białej Gęsi
W restauracji Biała Gęś, należącej do sieci restauracji Magdy Gessler, znanej kreatorki smaku, odbyły się wyjątkowe warsztaty kulinarne. Uczestniczący w nich goście WP.PL stanęli przed wyzwaniem przygotowania niebanalnych dań wielkanocnych. Kucharze na co dzień pracujący w restauracji postarali się, by menu warsztatowe zaspokoiło gusta najbardziej nawet wymagających podniebień.
Do zadań uczestników należało przygotowanie faszerowanych na dwa sposoby jaj, tatarów w wersji z łososiem lub śledziem, a także dań, które wywołały spore poruszenie wśród adeptów sztuki kulinarnej - polędwiczek w sosie chrzanowym oraz karmazyna w sosie winnym z tymiankiem i cukinią. Okazało się jednak, że pod okiem fantastycznych i doświadczonych szefów kuchni z Białej Gęsi oraz redaktor prowadzącej Smaków Życia żadne danie nie jest zbyt trudne. Zespół, który przygotował najpyszniejszego karmazyna, otrzymał wyjątkowe upominki.