Warsztaty Kulinarne WP.PL w restauracji Biała Gęś
W restauracji Biała Gęś, należącej do sieci restauracji Magdy Gessler, znanej kreatorki smaku, odbyły się wyjątkowe warsztaty kulinarne. Uczestniczący w nich goście WP.PL stanęli przed wyzwaniem przygotowania niebanalnych dań wielkanocnych
Warsztaty kulinarne w Białej Gęsi
W restauracji Biała Gęś, należącej do sieci restauracji Magdy Gessler, znanej kreatorki smaku, odbyły się wyjątkowe warsztaty kulinarne. Uczestniczący w nich goście WP.PL stanęli przed wyzwaniem przygotowania niebanalnych dań wielkanocnych. Kucharze na co dzień pracujący w restauracji postarali się, by menu warsztatowe zaspokoiło gusta najbardziej nawet wymagających podniebień.
Do zadań uczestników należało przygotowanie faszerowanych na dwa sposoby jaj, tatarów w wersji z łososiem lub śledziem, a także dań, które wywołały spore poruszenie wśród adeptów sztuki kulinarnej - polędwiczek w sosie chrzanowym oraz karmazyna w sosie winnym z tymiankiem i cukinią. Okazało się jednak, że pod okiem fantastycznych i doświadczonych szefów kuchni z Białej Gęsi oraz redaktor prowadzącej Smaków Życia żadne danie nie jest zbyt trudne. Zespół, który przygotował najpyszniejszego karmazyna, otrzymał wyjątkowe upominki.
Warsztaty kulinarne w Białej Gęsi
W restauracji Biała Gęś, należącej do sieci restauracji Magdy Gessler, znanej kreatorki smaku, odbyły się wyjątkowe warsztaty kulinarne. Uczestniczący w nich goście WP.PL stanęli przed wyzwaniem przygotowania niebanalnych dań wielkanocnych. Kucharze na co dzień pracujący w restauracji postarali się, by menu warsztatowe zaspokoiło gusta najbardziej nawet wymagających podniebień.
Do zadań uczestników należało przygotowanie faszerowanych na dwa sposoby jaj, tatarów w wersji z łososiem lub śledziem, a także dań, które wywołały spore poruszenie wśród adeptów sztuki kulinarnej - polędwiczek w sosie chrzanowym oraz karmazyna w sosie winnym z tymiankiem i cukinią. Okazało się jednak, że pod okiem fantastycznych i doświadczonych szefów kuchni z Białej Gęsi oraz redaktor prowadzącej Smaków Życia żadne danie nie jest zbyt trudne. Zespół, który przygotował najpyszniejszego karmazyna, otrzymał wyjątkowe upominki.
Warsztaty kulinarne w Białej Gęsi
W restauracji Biała Gęś, należącej do sieci restauracji Magdy Gessler, znanej kreatorki smaku, odbyły się wyjątkowe warsztaty kulinarne. Uczestniczący w nich goście WP.PL stanęli przed wyzwaniem przygotowania niebanalnych dań wielkanocnych. Kucharze na co dzień pracujący w restauracji postarali się, by menu warsztatowe zaspokoiło gusta najbardziej nawet wymagających podniebień.
Do zadań uczestników należało przygotowanie faszerowanych na dwa sposoby jaj, tatarów w wersji z łososiem lub śledziem, a także dań, które wywołały spore poruszenie wśród adeptów sztuki kulinarnej - polędwiczek w sosie chrzanowym oraz karmazyna w sosie winnym z tymiankiem i cukinią. Okazało się jednak, że pod okiem fantastycznych i doświadczonych szefów kuchni z Białej Gęsi oraz redaktor prowadzącej Smaków Życia żadne danie nie jest zbyt trudne. Zespół, który przygotował najpyszniejszego karmazyna, otrzymał wyjątkowe upominki.
Warsztaty kulinarne w Białej Gęsi
W restauracji Biała Gęś, należącej do sieci restauracji Magdy Gessler, znanej kreatorki smaku, odbyły się wyjątkowe warsztaty kulinarne. Uczestniczący w nich goście WP.PL stanęli przed wyzwaniem przygotowania niebanalnych dań wielkanocnych. Kucharze na co dzień pracujący w restauracji postarali się, by menu warsztatowe zaspokoiło gusta najbardziej nawet wymagających podniebień.
Do zadań uczestników należało przygotowanie faszerowanych na dwa sposoby jaj, tatarów w wersji z łososiem lub śledziem, a także dań, które wywołały spore poruszenie wśród adeptów sztuki kulinarnej - polędwiczek w sosie chrzanowym oraz karmazyna w sosie winnym z tymiankiem i cukinią. Okazało się jednak, że pod okiem fantastycznych i doświadczonych szefów kuchni z Białej Gęsi oraz redaktor prowadzącej Smaków Życia żadne danie nie jest zbyt trudne. Zespół, który przygotował najpyszniejszego karmazyna, otrzymał wyjątkowe upominki.
Warsztaty kulinarne w Białej Gęsi
W restauracji Biała Gęś, należącej do sieci restauracji Magdy Gessler, znanej kreatorki smaku, odbyły się wyjątkowe warsztaty kulinarne. Uczestniczący w nich goście WP.PL stanęli przed wyzwaniem przygotowania niebanalnych dań wielkanocnych. Kucharze na co dzień pracujący w restauracji postarali się, by menu warsztatowe zaspokoiło gusta najbardziej nawet wymagających podniebień.
Do zadań uczestników należało przygotowanie faszerowanych na dwa sposoby jaj, tatarów w wersji z łososiem lub śledziem, a także dań, które wywołały spore poruszenie wśród adeptów sztuki kulinarnej - polędwiczek w sosie chrzanowym oraz karmazyna w sosie winnym z tymiankiem i cukinią. Okazało się jednak, że pod okiem fantastycznych i doświadczonych szefów kuchni z Białej Gęsi oraz redaktor prowadzącej Smaków Życia żadne danie nie jest zbyt trudne. Zespół, który przygotował najpyszniejszego karmazyna, otrzymał wyjątkowe upominki.
Warsztaty kulinarne w Białej Gęsi
W restauracji Biała Gęś, należącej do sieci restauracji Magdy Gessler, znanej kreatorki smaku, odbyły się wyjątkowe warsztaty kulinarne. Uczestniczący w nich goście WP.PL stanęli przed wyzwaniem przygotowania niebanalnych dań wielkanocnych. Kucharze na co dzień pracujący w restauracji postarali się, by menu warsztatowe zaspokoiło gusta najbardziej nawet wymagających podniebień.
Do zadań uczestników należało przygotowanie faszerowanych na dwa sposoby jaj, tatarów w wersji z łososiem lub śledziem, a także dań, które wywołały spore poruszenie wśród adeptów sztuki kulinarnej - polędwiczek w sosie chrzanowym oraz karmazyna w sosie winnym z tymiankiem i cukinią. Okazało się jednak, że pod okiem fantastycznych i doświadczonych szefów kuchni z Białej Gęsi oraz redaktor prowadzącej Smaków Życia żadne danie nie jest zbyt trudne. Zespół, który przygotował najpyszniejszego karmazyna, otrzymał wyjątkowe upominki.
Warsztaty kulinarne w Białej Gęsi
W restauracji Biała Gęś, należącej do sieci restauracji Magdy Gessler, znanej kreatorki smaku, odbyły się wyjątkowe warsztaty kulinarne. Uczestniczący w nich goście WP.PL stanęli przed wyzwaniem przygotowania niebanalnych dań wielkanocnych. Kucharze na co dzień pracujący w restauracji postarali się, by menu warsztatowe zaspokoiło gusta najbardziej nawet wymagających podniebień.
Do zadań uczestników należało przygotowanie faszerowanych na dwa sposoby jaj, tatarów w wersji z łososiem lub śledziem, a także dań, które wywołały spore poruszenie wśród adeptów sztuki kulinarnej - polędwiczek w sosie chrzanowym oraz karmazyna w sosie winnym z tymiankiem i cukinią. Okazało się jednak, że pod okiem fantastycznych i doświadczonych szefów kuchni z Białej Gęsi oraz redaktor prowadzącej Smaków Życia żadne danie nie jest zbyt trudne. Zespół, który przygotował najpyszniejszego karmazyna, otrzymał wyjątkowe upominki.
Jaja faszerowane szynką i twarożkiem ziołowym
- jaja kurze gotowane na twardo
- twarożek półtłusty
- świeży koper i szczypiorek
- śmietana 18%
- sól i pieprz do smaku
- rzodkiewka
Przygotowanie
Jaj przekroić na pół, wydrążyć żółtko. Pozostałe składniki pokroić i wymieszać. Doprawić do smaku. Farszem wypełnić wydrążone jaja. Można je ozdobić np. kiełkami.
Autorem przepisu jest szef kuchni z restauracji Biała Gęś, należącej do Magdy Gessler.
Jaja faszerowane pieczarkami i szczypiorkiem
Składniki
-pieczarki
-masło
-majonez
-szczypior
-cebula czerwona
-chili
-sól i pieprz
Przygotowanie
Jaja ugotować, przeciąć na pół. Żółtko wydrążyć. Pozostałe składniki posiekać i wymieszać. Doprawić do smaku.
Autorem przepisu jest szef kuchni z restauracji Biała Gęś, należącej do Magdy Gessler.
Polędwiczka wieprzowa na sosie chrzanowym
Składniki
-polędwiczka wieprzowa,
-cebula,
-czosnek,
-wino,
-chrzan,
-sól, pieprz
-chrzan,
-śmietana 36%
-olej
Przygotowanie
Polędwiczkę zamarynować w czosnku i pieprzu kilka godzin przed smażeniem.
Rozgrzać patelnię z olejem i smażyć polędwiczkę na złoty kolor, zdjąć, wrzucić cebulę, czosnek, dolać wino, zredukować do połowy objętości, wlać śmietanę i redukować dalej, jak zgęstnieje, dodać chrzan i dosmaczać. Dusić polędwiczkę jeszcze chwilę. Podawać z gotowanymi ziemniakami z koperkiem i masełkiem.
Autorem przepisu jest szef kuchni z restauracji Biała Gęś, należącej do Magdy Gessler.
Karmazyn na sosie winno - tymiankowym z cukinią
Składniki
-karmazyn filet ze skórą świeży,
-wino białe wytrawne,
-cukinia w kostkę bez miąższu,
-pomidory-płatki bez skóry i miąższu,
-cebula biała,
-masło,
-oliwa z oliwek,
-świeży tymianek,
-czosnek,
-cukier,
-sól i pieprz,
-mąka
Przygotowanie
Ryba:
Karmazyna umyć, osuszyć, posolić i popieprzyć. Rozgrzać patelnię z masłem i oliwą z oliwek do średniej temp., smażyć rybę wcześniej obtoczoną w mące (nadmiar usunąć), z obu stron na złoty kolor.
Przygotowanie sosu:
Na tej samej patelni, (po zdjęciu ryby i usunięciu nadmiaru tłuszczu), zeszklić cebulę pokrojoną w kosteczkę, pod koniec dorzucić czosnek, wlać wino, odparować do połowy objętości, zmniejszyć płomień, wtłaczać kosteczki masła do pożądanej gęstości (użyć rózgi - łatwiej połączyć sos), wrzucić gałązkę tymianku (druga przyda się do dekoracji), kosteczki cukinii, pomidory i chwilę ogrzewać. Dosmaczać solą, pieprzem świeżo mielonym i szczyptą cukru dla równowagi smaku. Gotowy do podania z karmazynem.
Można podawać na piure z mixem sałat i winegretem własnej roboty.
Winegret:
-musztarda francuska,
-musztarda rosyjska,
-ocet winny biały ,
-olej słonecznikowy,
-sól, pieprz, cukier,
Musztardę rosyjską (2łyżki) rozprowadzić rózgą z octem winnym (4łyżki),wtłaczać stopniowo olej słonecznikowy-partiami, zacząć od 1 łyżki powoli dolewając, jak się połączy, dosmaczać. Ma być intensywny, bo inaczej sałaty będą mdłe. Wymieszać tuż przed podaniem z sałatami.
Autorem przepisu jest szef kuchni z restauracji Biała Gęś, należącej do Magdy Gessler.
Warsztaty kulinarne w Białej Gęsi
Zespół, który przygotował najpyszniejszego karmazyna, otrzymał wyjątkowe upominki.