Warsztaty Kulinarne WP.PL w restauracji Biała Gęś

W restauracji Biała Gęś, należącej do sieci restauracji Magdy Gessler, znanej kreatorki smaku, odbyły się wyjątkowe warsztaty kulinarne. Uczestniczący w nich goście WP.PL stanęli przed wyzwaniem przygotowania niebanalnych dań wielkanocnych

Obraz

/ 12Warsztaty kulinarne w Białej Gęsi

Obraz
© wp.pl

W restauracji Biała Gęś, należącej do sieci restauracji Magdy Gessler, znanej kreatorki smaku, odbyły się wyjątkowe warsztaty kulinarne. Uczestniczący w nich goście WP.PL stanęli przed wyzwaniem przygotowania niebanalnych dań wielkanocnych. Kucharze na co dzień pracujący w restauracji postarali się, by menu warsztatowe zaspokoiło gusta najbardziej nawet wymagających podniebień.
Do zadań uczestników należało przygotowanie faszerowanych na dwa sposoby jaj, tatarów w wersji z łososiem lub śledziem, a także dań, które wywołały spore poruszenie wśród adeptów sztuki kulinarnej - polędwiczek w sosie chrzanowym oraz karmazyna w sosie winnym z tymiankiem i cukinią. Okazało się jednak, że pod okiem fantastycznych i doświadczonych szefów kuchni z Białej Gęsi oraz redaktor prowadzącej Smaków Życia żadne danie nie jest zbyt trudne. Zespół, który przygotował najpyszniejszego karmazyna, otrzymał wyjątkowe upominki.

/ 12Warsztaty kulinarne w Białej Gęsi

Obraz
© wp.pl

W restauracji Biała Gęś, należącej do sieci restauracji Magdy Gessler, znanej kreatorki smaku, odbyły się wyjątkowe warsztaty kulinarne. Uczestniczący w nich goście WP.PL stanęli przed wyzwaniem przygotowania niebanalnych dań wielkanocnych. Kucharze na co dzień pracujący w restauracji postarali się, by menu warsztatowe zaspokoiło gusta najbardziej nawet wymagających podniebień.
Do zadań uczestników należało przygotowanie faszerowanych na dwa sposoby jaj, tatarów w wersji z łososiem lub śledziem, a także dań, które wywołały spore poruszenie wśród adeptów sztuki kulinarnej - polędwiczek w sosie chrzanowym oraz karmazyna w sosie winnym z tymiankiem i cukinią. Okazało się jednak, że pod okiem fantastycznych i doświadczonych szefów kuchni z Białej Gęsi oraz redaktor prowadzącej Smaków Życia żadne danie nie jest zbyt trudne. Zespół, który przygotował najpyszniejszego karmazyna, otrzymał wyjątkowe upominki.

/ 12Warsztaty kulinarne w Białej Gęsi

Obraz
© wp.pl

W restauracji Biała Gęś, należącej do sieci restauracji Magdy Gessler, znanej kreatorki smaku, odbyły się wyjątkowe warsztaty kulinarne. Uczestniczący w nich goście WP.PL stanęli przed wyzwaniem przygotowania niebanalnych dań wielkanocnych. Kucharze na co dzień pracujący w restauracji postarali się, by menu warsztatowe zaspokoiło gusta najbardziej nawet wymagających podniebień.
Do zadań uczestników należało przygotowanie faszerowanych na dwa sposoby jaj, tatarów w wersji z łososiem lub śledziem, a także dań, które wywołały spore poruszenie wśród adeptów sztuki kulinarnej - polędwiczek w sosie chrzanowym oraz karmazyna w sosie winnym z tymiankiem i cukinią. Okazało się jednak, że pod okiem fantastycznych i doświadczonych szefów kuchni z Białej Gęsi oraz redaktor prowadzącej Smaków Życia żadne danie nie jest zbyt trudne. Zespół, który przygotował najpyszniejszego karmazyna, otrzymał wyjątkowe upominki.

/ 12Warsztaty kulinarne w Białej Gęsi

Obraz
© wp.pl

W restauracji Biała Gęś, należącej do sieci restauracji Magdy Gessler, znanej kreatorki smaku, odbyły się wyjątkowe warsztaty kulinarne. Uczestniczący w nich goście WP.PL stanęli przed wyzwaniem przygotowania niebanalnych dań wielkanocnych. Kucharze na co dzień pracujący w restauracji postarali się, by menu warsztatowe zaspokoiło gusta najbardziej nawet wymagających podniebień.
Do zadań uczestników należało przygotowanie faszerowanych na dwa sposoby jaj, tatarów w wersji z łososiem lub śledziem, a także dań, które wywołały spore poruszenie wśród adeptów sztuki kulinarnej - polędwiczek w sosie chrzanowym oraz karmazyna w sosie winnym z tymiankiem i cukinią. Okazało się jednak, że pod okiem fantastycznych i doświadczonych szefów kuchni z Białej Gęsi oraz redaktor prowadzącej Smaków Życia żadne danie nie jest zbyt trudne. Zespół, który przygotował najpyszniejszego karmazyna, otrzymał wyjątkowe upominki.

/ 12Warsztaty kulinarne w Białej Gęsi

Obraz
© wp.pl

W restauracji Biała Gęś, należącej do sieci restauracji Magdy Gessler, znanej kreatorki smaku, odbyły się wyjątkowe warsztaty kulinarne. Uczestniczący w nich goście WP.PL stanęli przed wyzwaniem przygotowania niebanalnych dań wielkanocnych. Kucharze na co dzień pracujący w restauracji postarali się, by menu warsztatowe zaspokoiło gusta najbardziej nawet wymagających podniebień.
Do zadań uczestników należało przygotowanie faszerowanych na dwa sposoby jaj, tatarów w wersji z łososiem lub śledziem, a także dań, które wywołały spore poruszenie wśród adeptów sztuki kulinarnej - polędwiczek w sosie chrzanowym oraz karmazyna w sosie winnym z tymiankiem i cukinią. Okazało się jednak, że pod okiem fantastycznych i doświadczonych szefów kuchni z Białej Gęsi oraz redaktor prowadzącej Smaków Życia żadne danie nie jest zbyt trudne. Zespół, który przygotował najpyszniejszego karmazyna, otrzymał wyjątkowe upominki.

/ 12Warsztaty kulinarne w Białej Gęsi

Obraz
© wp.pl

W restauracji Biała Gęś, należącej do sieci restauracji Magdy Gessler, znanej kreatorki smaku, odbyły się wyjątkowe warsztaty kulinarne. Uczestniczący w nich goście WP.PL stanęli przed wyzwaniem przygotowania niebanalnych dań wielkanocnych. Kucharze na co dzień pracujący w restauracji postarali się, by menu warsztatowe zaspokoiło gusta najbardziej nawet wymagających podniebień.
Do zadań uczestników należało przygotowanie faszerowanych na dwa sposoby jaj, tatarów w wersji z łososiem lub śledziem, a także dań, które wywołały spore poruszenie wśród adeptów sztuki kulinarnej - polędwiczek w sosie chrzanowym oraz karmazyna w sosie winnym z tymiankiem i cukinią. Okazało się jednak, że pod okiem fantastycznych i doświadczonych szefów kuchni z Białej Gęsi oraz redaktor prowadzącej Smaków Życia żadne danie nie jest zbyt trudne. Zespół, który przygotował najpyszniejszego karmazyna, otrzymał wyjątkowe upominki.

/ 12Warsztaty kulinarne w Białej Gęsi

Obraz
© wp.pl

W restauracji Biała Gęś, należącej do sieci restauracji Magdy Gessler, znanej kreatorki smaku, odbyły się wyjątkowe warsztaty kulinarne. Uczestniczący w nich goście WP.PL stanęli przed wyzwaniem przygotowania niebanalnych dań wielkanocnych. Kucharze na co dzień pracujący w restauracji postarali się, by menu warsztatowe zaspokoiło gusta najbardziej nawet wymagających podniebień.
Do zadań uczestników należało przygotowanie faszerowanych na dwa sposoby jaj, tatarów w wersji z łososiem lub śledziem, a także dań, które wywołały spore poruszenie wśród adeptów sztuki kulinarnej - polędwiczek w sosie chrzanowym oraz karmazyna w sosie winnym z tymiankiem i cukinią. Okazało się jednak, że pod okiem fantastycznych i doświadczonych szefów kuchni z Białej Gęsi oraz redaktor prowadzącej Smaków Życia żadne danie nie jest zbyt trudne. Zespół, który przygotował najpyszniejszego karmazyna, otrzymał wyjątkowe upominki.

/ 12Jaja faszerowane szynką i twarożkiem ziołowym

Obraz
© wp.pl

- jaja kurze gotowane na twardo
- twarożek półtłusty
- świeży koper i szczypiorek
- śmietana 18%
- sól i pieprz do smaku
- rzodkiewka

Przygotowanie

Jaj przekroić na pół, wydrążyć żółtko. Pozostałe składniki pokroić i wymieszać. Doprawić do smaku. Farszem wypełnić wydrążone jaja. Można je ozdobić np. kiełkami.

Autorem przepisu jest szef kuchni z restauracji Biała Gęś, należącej do Magdy Gessler.

/ 12Jaja faszerowane pieczarkami i szczypiorkiem

Obraz
© wp.pl

Składniki
-pieczarki
-masło
-majonez
-szczypior
-cebula czerwona
-chili
-sól i pieprz

Przygotowanie

Jaja ugotować, przeciąć na pół. Żółtko wydrążyć. Pozostałe składniki posiekać i wymieszać. Doprawić do smaku.

Autorem przepisu jest szef kuchni z restauracji Biała Gęś, należącej do Magdy Gessler.

10 / 12Polędwiczka wieprzowa na sosie chrzanowym

Obraz
© wp.pl

Składniki
-polędwiczka wieprzowa,
-cebula,
-czosnek,
-wino,
-chrzan,
-sól, pieprz
-chrzan,
-śmietana 36%
-olej

Przygotowanie
Polędwiczkę zamarynować w czosnku i pieprzu kilka godzin przed smażeniem.

Rozgrzać patelnię z olejem i smażyć polędwiczkę na złoty kolor, zdjąć, wrzucić cebulę, czosnek, dolać wino, zredukować do połowy objętości, wlać śmietanę i redukować dalej, jak zgęstnieje, dodać chrzan i dosmaczać. Dusić polędwiczkę jeszcze chwilę. Podawać z gotowanymi ziemniakami z koperkiem i masełkiem.

Autorem przepisu jest szef kuchni z restauracji Biała Gęś, należącej do Magdy Gessler.

11 / 12Karmazyn na sosie winno - tymiankowym z cukinią

Obraz
© wp.pl

Składniki
-karmazyn filet ze skórą świeży,
-wino białe wytrawne,
-cukinia w kostkę bez miąższu,
-pomidory-płatki bez skóry i miąższu,
-cebula biała,
-masło,
-oliwa z oliwek,
-świeży tymianek,
-czosnek,
-cukier,
-sól i pieprz,
-mąka

Przygotowanie
Ryba:
Karmazyna umyć, osuszyć, posolić i popieprzyć. Rozgrzać patelnię z masłem i oliwą z oliwek do średniej temp., smażyć rybę wcześniej obtoczoną w mące (nadmiar usunąć), z obu stron na złoty kolor.

Przygotowanie sosu:
Na tej samej patelni, (po zdjęciu ryby i usunięciu nadmiaru tłuszczu), zeszklić cebulę pokrojoną w kosteczkę, pod koniec dorzucić czosnek, wlać wino, odparować do połowy objętości, zmniejszyć płomień, wtłaczać kosteczki masła do pożądanej gęstości (użyć rózgi - łatwiej połączyć sos), wrzucić gałązkę tymianku (druga przyda się do dekoracji), kosteczki cukinii, pomidory i chwilę ogrzewać. Dosmaczać solą, pieprzem świeżo mielonym i szczyptą cukru dla równowagi smaku. Gotowy do podania z karmazynem.
Można podawać na piure z mixem sałat i winegretem własnej roboty.

Winegret:
-musztarda francuska,
-musztarda rosyjska,
-ocet winny biały ,
-olej słonecznikowy,
-sól, pieprz, cukier,

Musztardę rosyjską (2łyżki) rozprowadzić rózgą z octem winnym (4łyżki),wtłaczać stopniowo olej słonecznikowy-partiami, zacząć od 1 łyżki powoli dolewając, jak się połączy, dosmaczać. Ma być intensywny, bo inaczej sałaty będą mdłe. Wymieszać tuż przed podaniem z sałatami.

Autorem przepisu jest szef kuchni z restauracji Biała Gęś, należącej do Magdy Gessler.

12 / 12Warsztaty kulinarne w Białej Gęsi

Obraz
© wp.pl

Zespół, który przygotował najpyszniejszego karmazyna, otrzymał wyjątkowe upominki.

Wybrane dla Ciebie

Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kurczaka robię w chrupiącej panierce. Nie używam bułki tartej i mąki
Kurczaka robię w chrupiącej panierce. Nie używam bułki tartej i mąki
Wygląda i smakuje jak pizza. Ale zrobisz w 5 minut i można jeść bez wyrzutów sumienia
Wygląda i smakuje jak pizza. Ale zrobisz w 5 minut i można jeść bez wyrzutów sumienia
Dietetyk stawia sprawę jasno. Tyle jajek można zjeść w ciągu tygodnia bez obaw
Dietetyk stawia sprawę jasno. Tyle jajek można zjeść w ciągu tygodnia bez obaw