Trwa ładowanie...
d35iy16
Sprawne filetowanie ryby. Nie popełniaj popularnego błędu

Sprawne filetowanie ryby. Nie popełniaj popularnego błędu

Dobra ryba wymaga odpowiedniego podejścia. Najważniejsze to sprawne wyfiletowanie produktu. Swój sposób na to pokazuje Piotr Zych, starszy specjalista ds. ryb w MAKRO Polska i ekspert programu Szef dla Młodych Talentów.

Bardzo ważną częścią Podczas filetRozwiń

Transkrypcja:

Bardzo ważną częścią Podczas filetowania całej ryby bo to mamy do czynienia z całą rybą jest nacięcie od części odbytowej do Do głowy musimy to zrobić delikatnie płynnie ale nie prowadząca głęboko nóż ponieważ możemy już Uszkodzić woreczek żółciowy który by nam Zepsuł Ryder zrobimy to bardzo delikatnie tak Po nacięciu Prowadzę tuż Za głową przy skrzelach Nóż zaczynając Mamy coś takiego I tutaj wzdłuż kręgosłupa Delikatnie sobie prowadzę nóż cały czas kontrolując miejsce kręgosłupów Który z Bardzo ważne I w tym momencie Trzy części Odbytowej płetwy Dolnej Przewrót przyciągam nóż i delikatnie wzdłuż kręgosłupa nacina Powodując Faktycznie oddzielenie oddzielenie mięsa od Częściowe oddzielenie Fileta mięsa od od kręgosłupa I teraz mając to delikatnie mogę nacinać i oddzielać tylko W samo mięso od ości ponieważ korki ma sporą część brzuszna No więc oni są wybrzuszone Więc muszę je delikatnie Pobrać z mięsa Delikatnie nie za mocno żeby nie przeciąć kości zależy nam na tym żeby Kości zostały Czy Rybie a nie Przy filecie Delikatnie Zaraz będziemy Mając coś takiego Delikatnie zaczynam I tak naprawdę w ten sposób bo to Mamy Wycięty filet W zasadzie samo mięso Natomiast tutaj jeszcze została nam część Dolna brzuszna płetwa Możemy ją samą wyciąć natomiast delikatnie Możemy odciąć To nie jest duża strata To jeszcze delikatnie wybierzemy ostki drobne które mogły się pojawić I to jest w zasadzie gotowy filety do spożycia widzimy samo Samo mięso Czego potwierdzeniem jest Dźwięki To już zostałeś Zamość
d35iy16
d35iy16
Więcej tematów