Rumiane racuchy z rabarbarem. Prosty przepis na słodki podwieczorek
Racuchy z jabłkami to klasyka polskiej kuchni. A próbowaliście kiedyś racuchów z rabarbarem? Puszyste, delikatne, lekko słodkie z wyczuwalną kwaskowata nutą. Po prostu pyszne. Przepis z bloga "Królestwo Garów" to gwarancja udanego podwieczorku.
- Rabarbar obrać, pokroić w cienkie plasterki, zasypać cukrem i odstawić.
- Żółtka ubić z cukrem pudrem na kogel-mogel. Dodać cukier waniliowy.
- Następnie wymieszać z kefirem i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
- Do masy dodać ubitą na sztywno pianę z białek. Dokładnie wymieszać. Po czym połączyć z odsączonym rabarbarem.
- Nakładać łyżką na rozgrzany tłuszcz porcje ciasta i smażyć racuchy z obu stron na złoty kolor. Zdejmować, kłaść na ręczniku papierowym.
- Przekładać na półmisek i posypać cukrem pudrem.
Podziel się opinią
Komentarze