Przepis na ramen od "Just my delicious"
Składniki na ramen (około 4 porcje): 1-1,5l bulionu drobiowego, 1 łyżeczka startego korzenia imbiru, 2-4 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, około 2 łyżki sosu sojowego, sól do smaku, odrobina chilli do smaku, około 2-4 pojedyncze filety z kurczaka, około 500 g makaronu typu udon, 4 jajka ugotowane na twardo, 1 płat suszonych alg nori pocięty na wąskie paseczki, pęczek szczypioru.
Bulion wraz z imbirem, czosnkiem, sosem sojowym, solą, chilli oraz filetami (w całości) zagotuj. Do misek nałóż porcję przygotowanego zgodnie z zaleceniami na opakowaniu makaronu, na nim ułóż pokrojone w plastry ugotowane mięso i połówki jaj. Teraz wlej gorący bulion. Całość posyp paseczkami nori oraz posiekanym szczypiorem i już.