Sałatka z rabarbarem i złocistym kurczakiem
Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka, 1 łyżeczka ostrej papryki, 2 łodygi rabarbaru, 120 g mieszanki sałat, 150 g pomidorków cherry, 1 łyżeczka soli czosnkowej, pieprz świeżo mielony, 4 łyżki jogurtu naturalnego, tłuszcz do smażenia.
Przygotowanie: oczyszczonego kurczaka oprósz papryką i podsmaż z każdej strony na złocisty kolor. Rabarbar pokrój na mniejsze kawałki i dodaj na jeszcze ciepłą patelnię, na której usmażone zostało mięso. Podgrzej przez 1 minutę i przełóż do miski. Sałaty umyj, osusz, porwij na mniejsze liście, pomidorki przekrój na pół i dodaj do rabarbaru. Dodaj pokrojone w paski mięso. Jogurt wymieszaj z przyprawami i podawać do sałatki.